Woning kopen of verkopen

Woning kopen

Een huis kopen is een belangrijke stap in uw leven. U heeft er dan ook lang over nagedacht en veel over gesproken. Met uw partner, met vrienden of zelfs al met een makelaar of hypotheekadviseur. U denkt misschien dat u alles al weet wat u zou moeten weten. Maar weet u ook wat er in het koopcontract moet staan? Heeft u een idee welke ontbindende voorwaarden bij uw situatie horen? En hoe zit het eigenlijk met de financiering? Uw maximale hypotheekbedrag heeft u natuurlijk zo uitgerekend. Maar wat als u uw baan verliest net voor het huis wordt overgedragen? Op al deze vragen, en nog veel meer, geeft dit boekje antwoord.

De eigen woning en de belastingdienst

Bij de aankoop van de woning moet de koper overdrachtsbelasting betalen. Voor starters geldt een vrijstelling. Als u de hypotheekrente wilt aftrekken dan gelden verschillende regels. Deze regels worden ingewikkelder als u samen met iemand koopt die al een ‘eigen woning’ historie heeft. Er is veel regelgeving over het hebben van een eigen woning en de bijbehorende financiering. De belastingdienst geeft u hier meer uitleg.

Woning verkopen

Als u uw woning verkoopt, krijgt u met veel dingen te maken die u bekend zullen voorkomen. U heeft ze namelijk al eens meegemaakt of erover gehoord toen u uw woning kocht. U denkt misschien zelfs wel dat u alles al weet wat u zou moeten weten. Maar u zit nu in een andere positie. U bent verkoper. Hoe zorgt u ervoor dat de verkoop van uw woning zo soepel mogelijk verloopt? Wat zijn uw rechten en plichten als verkoper? En hoe zit dat als u misschien een restschuld heeft? Op al deze vragen, en nog veel meer, geeft dit boekje antwoord.

  • Brochures

    Hier treft u een aantal brochures met meer specifieke informatie over ‘Woning (ver)kopen’. U kunt deze brochures downloaden als PDF en/of online bekijken.
  • Woning verkopen

    Alles over uw rechten en plichten als u een woning verkoopt, de rol van de notaris en nog veel meer.

    Download pdf Blader door PDF
Bekijk alle brochures

Neem contact op

Wilt u meer weten over dit of een ander onderwerp neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact