Erven en Nalatenschap

Uw nalatenschap zelf regelen

Iedereen heeft een nalatenschap. Als u zelf niets regelt, dan regelt de wet wat daarmee moet gebeuren? In een testament bepaalt u zelf wat er met uw nalatenschap moet gebeuren. Hierin legt u zaken vast zoals de verdeling van uw eigendom, het nalaten van bepaalde persoonlijke spullen, de voogdij over uw kinderen of de aanwijzing van een executeur van uw nalatenschap. Met behulp van deze handige checklist kun u gemakkelijk zien wat in uw situatie belangrijk is om te regelen.

Onterving kind

Misschien vindt u dat een bepaald kind minder moet krijgen of helemaal niet van u mag erven. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Deze kunt u bespreken met onze erfrecht specialisten

U erft een nalatenschap

Als erfgenaam of executeur bent u zelf verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. U moet schulden betalen en vorderingen innen. U moet misschien ook zaken verkopen. Er komt vaak veel op u af. U heeft volgens de wet maar weinig tijd om te beslissen wat u met de erfenis wilt doen. Als er meer schulden dan bezittingen zijn, moet u heel goed oppassen wat u doet. De erfgenamen zijn samen verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. Wij helpen u ervoor te zorgen dat u niet zelf aansprakelijk wordt voor de schulden! Kijk hier onze voorlichtingsfilm!

Bekijk hier de checklist voor de afwikkeling van een erfenis. Wij zijn professioneel executeur en vereffenaar. Wij begeleiden u met alles wat er komt kijken bij de afwikkeling van de nalatenschap.

  • Brochures

    Hier treft u een aantal brochures met meer specifieke informatie over ‘Erven en Nalatenschap’. U kunt deze brochures downloaden als PDF en/of online bekijken.
  • Een erfenis, wat nu?

    Wat moet u als erfgenaam doen? Wie wikkelt de nalatenschap af? Lees hierin hoe dat gaat en hoe de notaris u daarbij kan helpen.

    Download pdf Blader door PDF
Bekijk alle brochures

Neem contact op

Wilt u meer weten over dit of een ander onderwerp neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact