Onderneming starten

Welke rechtsvorm?

Als u een eigen bedrijf start, moeten er veel zaken geregeld worden. Waar begint u? Welke rechtsvorm is voor u en uw bedrijf de beste keuze? Welke vorm het beste bij u past, hangt af van vele factoren. U kunt hier testen welke vorm het best bij u past. Wij helpen u daarna verder en bespreken alle voor- en nadelen van elke rechtsvorm.

Persoonlijke begeleiding

Heeft u een ondernemingsvorm gekozen, dan zorgen wij voor de oprichting van uw bedrijf. Wij begeleiden u met alle voorschriften en verplichtingen en beantwoorden al uw vragen. We zorgen bijvoorbeeld voor de vereiste inschrijvingen in het handelsregister en in het UBO-register. In het UBO-register wordt de persoon vermeld die de uiteindelijke eigenaar is of de uiteindelijke zeggenschap heeft over een onderneming, stichting of vereniging. Ook bestaande bedrijven moeten aan deze verplichting voldoen. Deze inschrijving moet vóór 27 maart 2022 plaatsvinden.

U heeft al een onderneming

Als u al een onderneming heeft, spelen andere aandachtspunten een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van aandelen, het kopen van een bedrijfspand of de bedrijfsopvolging. Hoe heeft u uw pensioen geregeld? En is de bedrijfsopvolging ook geregeld in uw testament? Voor ondernemers hebben wij speciale testamenten ontwikkeld om de overdacht van uw bedrijf bij overlijden gunstig te regelen. Dit kan zelfs soms zonder heffing van erfbelasting!
Lees hier nog meer waar u als ondernemer aan moet denken.

Stichting en vereniging

Wij verzorgen ook de oprichting van uw stichting of vereniging. Ons kantoor heeft ervaren specialisten die u helpen met alle verschillende voorwaarden. U leest hier meer over de stichting en vereniging. Zo kunt u zich voorbereiden op de bespreking met de notaris. U wilt de statuten wijzigen of denkt hierover na als bestuur? Deze checklist helpt u hierbij.

Neem contact op

Wilt u meer weten over dit of een ander onderwerp neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact