Advies erfrecht

Ons kantoor heeft ervaren erfrecht juristen. Wij kunnen u helpen zowel met het besparen van erfbelasting als met civiele erfrecht kwesties.

Testament maken?

Wat zijn uw wensen? Wat heeft u geregeld? Maak hier uw eigen checklist met ons digitale vragenformulier.

Besparen erfbelasting

Iedereen heeft een nalatenschap. Als u zelf niets regelt, dan regelt de wet wat daarmee moet gebeuren. De wet wijst dan aan wie de erfgenamen zijn. De erfgenamen moeten erfbelasting betalen over hun verkrijging. Voor iedere erfgenaam geldt een vrijgesteld bedrag. Vaak erven de erfgenamen een groter bedrag dan de vrijstelling. Het is bijna altijd voordeliger om zelf te regelen wat er met uw nalatenschap moet gebeuren. Helemaal als u en partner en kinderen heeft. Wij hebben in die situatie een oplossing voor u, waarbij u veel belasting kunt besparen. Zowel voor de erfbelasting als de inkomstenbelasting. In veel gevallen kunnen wij er voor zorgen dat bij het overlijden van de eerste partner 0% erfbelasting hoeft te worden betaald. Informeer naar de mogelijkheden.

Ruzie in de nalatenschap

Erfgenamen zijn het soms niet eens over de afwikkeling van de nalatenschap. Dat kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat bepaalde familiezaken onbesproken zijn. Of ouders die niet alle kinderen gelijk behandeld hebben. Soms zijn kinderen onterfd. Ook geven gezinnen met stiefouders weer een heel andere kijk op de afhandeling van de nalatenschap. Laat u zich daarom goed begeleiden om gedoe te voorkomen. Wij kunnen u daarbij helpen. Onze specialisten zijn getraind om te bemiddelen bij erfrecht kwesties binnen de familie.

Neem contact op

Wilt u meer weten over dit of een ander onderwerp neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact