Hoe kom ik aan een koopcontract?

Vaak wordt het koopcontract opgesteld door de makelaar of een andere adviseur die bij de koop betrokken is. Meestal omdat dit hoort bij de standaard dienstverlening. Het is niet verplicht.

Vraag Lexis Notarissen om advies
Heeft u zelf geen idee waar u op moet letten? Vraag ons dan om advies voor u het koopcontract tekent. Zo weet u zeker dat alles er in staat. Een probleemloze overdracht van uw woning begint bij een goed koopcontract. Het is een juridisch document, waarvoor speciale kennis nodig is. Het beste kunt u het koopcontract door ons op laten stellen.

Heldere afspraken
Lexis Notarissen is onafhankelijk en onpartijdig. Wij zorgen ervoor dat u én de koper genoeg juridische informatie hebben. Hierdoor weet u precies waar u afspraken over maakt, vóór u het contract tekent. Daarnaast voorkomt u dat u belangrijke zaken vergeet te regelen, zoals ontbindende voorwaarden of afspraken over onderwerpen als bodemvervuiling.

Advies wanneer de koper in gebreke blijft
Lexis Notarissen adviseert u ook over wat u moet doen als de koper in gebreke blijft. Het is belangrijk dat u in het koopcontract afspreekt wat in dat geval uw rechten (en plichten) zijn. Bijvoorbeeld dat de koper een boete moet betalen als de overdracht door zijn toedoen niet doorgaat op de geplande datum. En wat u moet doen om die boete op te eisen.